by

3 områder hvor en god frugtordning hjælper

Frugtordning eller kageordning? Det er muligvis det mest moderne – men mindst komplekse – spørgsmål, som virksomhedsledere og andre ansvarlige stiller sig selv disse dage. For kageordningen har sine umiddelbare fordele, som bringer medarbejderne tættere på hinanden, som giver en god start på dagen, og som skaber grin og smil hver fredag, onsdag, eller hvornår I nu har kagedag.

 

Alligevel bør den ansvarlige nu overveje at bruge tid, penge og energi på at etablere en god frugtordning i stedet for. For selvom de umiddelbare fordele ved en kageordning måske forsvinder, så vil en frugtordning bidrage væsentligt mere på bundlinjen, til koncentration og så videre. Hvad en frugtordning gavner i din virksomhed, ser vi nærmere på her.

 

Koncentrationsevnen stiger

Det sukker, som er i frugt, er noget andet end det sukker, som der er i kage. Uden at det dog skal blive en biologitime eller kemi, eller hvad sukkerarter nu hører ind under, så er næringen i de to muligheder vidt forskellige. For mens blodsukkeret stiger ved indtag af enten frugt eller kage, så falder det markant hurtigere efter indtag af kage. Det betyder også, at koncentrationsevnen falder hurtigere. Vælger man derimod frugt, mens man er på arbejde, så vil energi- og koncentrationsniveauet være mere stabilt, hvilket naturligvis er at foretrække.

 

Smilene bliver bredere

Selvom en umiddelbar fordel ved kageordninger er, at der er smil på læben, når sukkeret får lov at flyde, så er en frugtordning suveræn i forhold til kageordningen. For selvom kagen måske lige i øjeblikket skaber smil, så er det markant anderledes – og meget mere langvarige smil, som kommer på læben af dine ansatte, hvis de får serveret frugt i stedet for.

 

For ikke nok med at glædesniveauet holdes oppe, af samme årsag som med koncentrationen, så bliver glæden også større på et personligt plan, i og med frugten er langt sundere og ikke giver den samme down-periode, når først man har sat sig for at koncentrere sig. Frugt giver et bedre helbred, hvilket glædeligt returnerer med højere humør og alt, hvad der hører med til det.

 

Tilgængeligt hele dagen

En mulighed, som ofte er bedre ved frugtordningen end ved morgenkagen er, at den er til rådighed dagen lang. Med en god frugtordning bliver der nemlig sørget for, at der altid er frugt på bordet, i kantinen eller ved frugtskålen nede ad gangen. Bare at de ansatte ved det, betyder det også, at de tager et stykke med sig, hvis de lige går forbi, eller hvis de alligevel lige er på vej tilbage fra toilettet.

 

Har du lyst til at læse mere om, hvad en frugtordning kan gøre for din arbejdsplads – og ikke mindst hvor du finder en frugtordning med kvalitet, leveringsdygtighed og lækker frugt, så besøg denne blog, som omhandler netop levering af frugt til arbejdspladser.