by

Den klassiske, sorte te i mange forskellige varianter

Sort te er en klassiker, som de fleste af os kender og har prøvet. Den findes i mange forskellige udgaver og blandinger, og det er derfor også den te, som de fleste af os drikker, da den er mest udbredt. Den sorte te stammer fra Indien, Ceylon, Sri Lanka, Afrika, Kina, Kenya, Rusland, Azorerne og Malawi.

Hvor kommer den sorte te fra?

Sort te kommer fra tebusken Camellia sinensis, hvor grøn og hvid te også kommer fra. Sort te går dog igennem en mere omfattende oxidation, der giver bladene en stærkere og mere intens smag sammenlignet med den grønne og hvide te, og så indeholder den desuden mere koffein. Grunden til at det kaldes sort te er, at bladene har en mørkere farve, sammenlignet med de andre typer, som kommer af oxidationen. 

Sort te har også en række positive effekter og sundhedsgevinster, hvilket blandt andet skyldes det høje indhold af flavonoiderne. Undersøgelser viser nemlig, at flavonoiderne er med til at beskytte og forebygge en række sygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme og kræft. Der er derfor mange gode grunde til at drikke den sorte te.

Et stort udvalg med mange forskellige varianter 

Hos Carstensens Tehandel finder du et stort udvalg af te, heriblandt den klassiske, sorte te. Udvalget byder på mange forskellige varianter og smage, så der er rig mulighed for, at du kan finde den, du allerbedst kan lide – eller hvis du har lyst til at prøve noget nyt. I den friske ende er der alt fra æble te og skovbær te til lime og lemon. Hvis du er til te med lidt mere fylde og dybde, så byder udvalget også på chokolade te, kanel te, irish coffee te og cappuccino te samt jordbær og fløde og meget mere. 

Klik ind på deres hjemmeside, og få et indblik i det store udvalg af smagfuld sort te.