by

Grønne fingre og ferie? Brug tiden i haven

Har du grønne fingre og ferie ligesom undertegnede? Så er det da oplagt at bruge din ferie på små og store hængepartier, der måtte være i din have. Jeg har allerede nogle få ting på tegnebrættet, så læs med her, hvis du selv mangler et par idéer til, hvad du kan give dig i kast med i de grønne arealer. 

Nyt urte- og grøntsagsbed

Vi har i mange år haft et drivhus, der har givet os saftige og lækre tomater og andre grøntsager, og nu har vi besluttet os for at opgradere haven med urter og grøntsager såsom salat og gulerødder. Det har længe været et ønske fra konen, der er ferm i køkkenet og ikke er bange for at eksperimentere med sæsonens råvarer. Jeg har derfor været et smut forbi Jem og Fix og hente materialer til at få projektet realiseret og regner med at være færdig i løbet af en uges tid. I samme forbindelse har jeg investeret i folie fra mærket Suztain, så vi undgår og slipper for det væsentligste ukrudt. 

Havelys og lamper

Der er intet hyggeligere end at bruge en aften på terrassen med venner og familie og selvfølgelig med et godt glas rødvin. Nu hvor solen bliver længere oppe og gør, at man kan sidde udenfor uden alt for meget overtøj, tænker de færreste måske over det, men vil du gerne skrue stemningen et nøk længere op, kan du med fordel overveje at investere i et sæt nye havelamper og -lys. Det har jeg i hvert fald gjort, og det tager jo ingen tid at sætte op rundt omkring de vigtigste steder fx nær vores bålsted. Der er intet så hyggeligt som at tage snakken og de nære stunder udenfor, hvor der er frisk luft og den smukke aftensol og nattehimmel. Det er bestemt de få håndører værd i min optik.