by

Opdag de oversete perler i Toscana

Tænker man på den italienske region Toscana, vil tankerne højst sandsynligt først falde på kliche-klistrede billeder af turister, der skubber til det skæve tårn i Pisa og store menneskemængder, der svedigt besøger de klassiske turistattraktioner i middagsheden i Firenze. Både Pisa og Firenze er kulturelle perler, der helt bestemt er et besøg værd – men de to toscanske hovedattraktioner er bestemt ikke det eneste – eller det bedste – som det italienske område har at byde på. 

I denne artikel vil du introduceres til et udpluk af de skatte, der gemmer sig i det nord-vestlige Italien. Seværdigheder, byer og naturområder, som alt for ofte overses, selvom de bestemt er værd at gæste.

Alternative omstændigheder for ferien

Fremfor at bosætte sig på et hotel med fuld service eller en facilitetsfyldt camping-plads, kan du opleve anderledes feriekultur ved at booke en feriebolig i Toscana. At bo i feriebolig skaber en hyggelig, personlig og uspoleret atmosfære, der sikrer mindeværdige ferietimer

Vandreture omkring de fem maleriske landsbyer

Der er garanti for mindeværdige øjeblikke på turen mellem de fem maleriske landsbyer. Cinque Terre er en del af kysten, hvorved der er anlagt vandreruter mellem fem smukke, mindre byer, hvorimellem den vandrende vil finde underdådig natur. Kombinationen af smukke, ældre landsbyer, længere, flotte gåture og solrigt vejr, er en oplevelse udover det sædvanlige. Du kan vælge blot at gå en smule af turen og opleve udsigten over nogle byer. Køber du et vandrepas, er det kombineret med en togbillet, sådan at du kan opleve så meget som muligt af området. Det er naturligvis også muligt at vandre hele strækningen. 

Velbevaret indblik i antikt byliv

40 km fra Cinque Terre mod øst, ligger Volterra. Byen er over 3.000 år gammel og er grundlagt af etruskerne, inden romerne overtog byen. Byen bærer stadig præg af sin fascinerende fortid. Besøger du byens gamle bydel, vil du kunne spore etruskernes værker – blandt andet ved byens ældste byport. I byen finder du også et gammelt, romersk teater, ligesom den lille, særlige velbevarede kulturby også rummer hyggelige restauranter og specialbutikker.