by

Vi har travlt

Vi hørte i halvfjerdserne, at vi havde travlt, hvis vi skulle redde regnskoven og sikre det overflødighedshorn af dyr og planter, som lever der – og kun der. Vi har ikke fået mindre travlt, og der er mange tusinde kvadratkilometer af skov, som er forsvundet siden, og mange tusinde dyrearter, som er blevet udryddet, siden der første gang blev råbt vagt i gevær, og vi fik at vide, at nu skulle vi til at sikre skovene.

At redde noget, der er helt unikt

Men det er dog vigtigt at sikre skovene. Sådan sørger vi nemlig for, at de dyr, som ikke kan leve andre steder, stadig har et habitat, og der er mulighed for, at regnskovsindianerne kan bibeholde deres måde at leve på. Det er et stykke af verden, der er som intet andet, og hvor der lever og gror så meget, at vi ikke engang er tæt på at kende det hele. Når et stort dyr som okapien kan gemme sig derinde, hvad er der så ellers derinde?

Ved en fælles indsats i samarbejde med https://www.verdensskove.org/ kan alle bidrage og gøre deres til, at verden bliver en lille smule bedre, og at der er en lille smule mere regnskov til os alle sammen. Både dem, der bor og lever der, og alle os, der gerne vil gemme det hele for eftertiden.

Tør og trist ørken

Hvor intet kan gro. Det er alternativet, vi alle vil få. Intet at leve af for nogen længere. Det er ikke det værd, når vi kan i fællesskab gøre en stor forskel. Lidt eller meget betyder ikke det store. Det er det at gøre noget, der har betydning, og er vi fælles om det, så kan vi være med til at sikre, at vores grønne og blå planet bliver ved med at have disse to smukke farver.